Προς Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Επιτέλους ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια

19/04/2013 - 16:17

Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων τής ΝΕΛ που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Δηλαδή το νέο δρομολογιακό πρόγραμμα της εταιρείας ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν τη λήξη του προηγούμενου.

Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων τής ΝΕΛ που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Δηλαδή το νέο δρομολογιακό πρόγραμμα της εταιρείας ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν τη λήξη του προηγούμενου. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων από τη Θεσσαλονίκη παραμένουν ίδιες, ενώ σημαντικές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων από το λιμάνι της Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που θα δρομολογηθεί το «European Express», θα μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα η δρομολόγηση του «Ταξιάρχης» παρατάθηκε έως τις 26 Απριλίου με μία προσέγγιση στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα και δύο προσεγγίσεις στην Καβάλα.

Την Κυριακή 28 Απριλίου μπαίνει στη γραμμή το «European Express», το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια έως τη 1η Ιουνίου. Από τις 2 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου στη γραμμή θα επιστρέψει το «Θεόφιλος», πραγματοποιώντας τις ίδιες προσεγγίσεις. Δηλαδή τις γραμμές της Λήμνου τις ημέρες τού Πάσχα θα εξυπηρετεί το «European Express», ένα πλοίο σαφώς μεγαλύτερο του «Ταξιάρχης», ενώ στην αιχμή της τουριστικής περιόδου (Ιούλιο και Αύγουστο) οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού θα εξυπηρετούνται από το «Θεόφιλος».

Μόλις δύο μήνες
Το «European Express» θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη μόλις για δύο μήνες του χρόνου, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα δρομολόγια από την εταιρεία. Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δε θα δρομολογηθεί το «Ionian Sky» στην κύρια γραμμή του βορείου Αιγαίου. Φυσικά τροποποίηση του προγράμματος της εταιρείας μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Επίσης η ΝΕΛ ανακοίνωσε ότι δρομολογεί το «Αίολος Κεντέρης» από 28 Ιουνίου έως 1ης Σεπτεμβρίου στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ίος - Θήρα. Αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, το πλοίο θα βγει στην ανοιχτή θάλασσα για πρώτη φορά μετά το 2005. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο της σειράς «Αίολος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey