Η νηπιαγωγός Δέσποινα Βογιατζή τέθηκε χθες σε αυτοδίκαιη αργία, σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τους «επιόρκους» του δημόσιου τομέα. Αιτία, πρωτόδικη ποινική καταδίκη της με αφορμή αστική διαφορά.

Dura lex... sed lex!

09/04/2013 - 15:12

Η νηπιαγωγός Δέσποινα Κομνηνού, σύζυγος του βουλευτή τής ΝΔ Παύλου Βογιατζή, είναι από χθες σε τοπικό επίπεδο το πρώτο «θύμα» του θεσμικού πλαισίου για τους «επιόρκους» του δημόσιου τομέα. Κι αυτό παρ’ ότι η δικαστική εκκρεμότητα που την αφορά - και ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει -, ουδεμία σχέση έχει με την υπηρεσιακή της ιδιότητα.

Η νηπιαγωγός Δέσποινα Κομνηνού, σύζυγος του βουλευτή τής Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή, είναι από χθες σε τοπικό επίπεδο το πρώτο «θύμα» του θεσμικού πλαισίου για τους «επιόρκους» του δημόσιου τομέα. Κι αυτό παρ’ ότι η δικαστική εκκρεμότητα που την αφορά - και ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει -, ουδεμία σχέση έχει με την υπηρεσιακή της ιδιότητα, αλλά και ούτε έχει εξεταστεί απ’ το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα τον παραλογισμό που διέπει το σύστημα κρίσης κάθε δημόσιου λειτουργού που ενδεχομένως να βρεθεί για οποιοδήποτε ζήτημα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, παραλογισμό που ήδη έχει καταγγείλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ζητώντας την κατάργηση του νόμου για το Μνημόνιο ΙΙΙ, ο οποίος και εισάγει αυτά τα «καινά» και εξόχως άδικα δαιμόνια στο δημόσιο βίο.

Είναι γνωστή η υπόθεση της αντιδικίας μεταξύ της Δέσποινας Κομνηνού - Βογιατζή και κατασκευαστή απ’ τον οποίο αγόρασε το σπίτι της, υπόθεση που έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τη Δικαιοσύνη, αφού ακόμη δεν έχει κλείσει δικαστικώς. Προ διμήνου περίπου, μη μπορώντας διαφορετικά, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου, παρέπεμψε εξ αιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης για την οποία διώκεται ποινικά η κ. Κομνηνού, τη νηπιαγωγό στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το όργανο για τους εκπαιδευτικούς του Βορείου Αιγαίου που συγκροτείται από δύο δικαστικούς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου, Παναγιώτη Ζαβουδάκη, ακόμη δεν έχει συνεδριάσει ώστε να εξετάσει την περίπτωση της κ. Κομνηνού, ούτε έχει προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα συνεδρίασή του. Έτσι από χθες, και για άγνωστο χρονικό διάστημα, τέθηκε απ’ το Υπουργείο Παιδείας σε αργία η νηπιαγωγός.

Πάει το τεκμήριο αθωότητας
Όταν παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό η κ. Κομνηνού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς» εγγράφως ζήτησε απ’ τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) τη στήριξή της, όπως και τη διεκδίκηση απόσυρσης του παράλογου θεσμικού πλαισίου που αδίκως και για άσχετες υποθέσεις απ’ την εκπαιδευτική διαδικασία, οδηγεί σε έξοδο απ’ την εκπαίδευση «ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς», όπως χαρακτηρίζει ο Σύλλογος την κ. Κομνηνού.

«Η συναδέλφισσα διώκεται ποινικά για αστική διαφορά σύμφωνα με το άρθρο 386 παρ. 1 και 3 εδ. Β του Ποινικού Κώδικα. Γι’ αυτόν το λόγο παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της δυνητικής αργίας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση αυτή. Σύμφωνα όμως με το Νόμο 4093/2012 (σ.σ. Μνημόνιο ΙΙΙ), η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για “παράνομο οικονομικό όφελος” συνεπάγεται “Αυτοδίκαιη Αργία” (αργία στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας). Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και επομένως παραβιάζεται κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας, η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό Δίκαιο όσο και από το κοινοτικό Δίκαιο», σημειώνει η πρόεδρος, Καίτη Στρατάκη, και ο γραμματέας του Συλλόγου, Ανέστης Καμμένος, στο έγγραφό τους προς τη ΔΟΕ.

Δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης
Στο ίδιο κείμενο, οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί, να είναι πλέον πειθήνια όργανα της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της αργίας και της δυνητικής αργίας σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος.

«Είναι προφανές πως με όχημα τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο δρόμος προς τις απολύσεις στην εκπαίδευση», υποστηρίζουν οι Εκπαιδευτικοί, που ζητούν αφενός την κατάργηση του νόμου και τη δικαστική προσφυγή τής ΔΟΕ κατά του νόμου και αφετέρου «το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία εγκύκλιό του, με την οποία επί της ουσίας επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν τη εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του εκπαιδευτικού».

 

Ποιους και τι καταγγέλλει η Δέσποινα Κομνηνού
Όταν το γάλα γίνεται μαύρο…

Σε επικοινωνία μας για το θέμα με την κ. Κομνηνού, αντί άλλου σχολίου, μας παρέπεμψε στην ακόλουθη γραπτή δήλωσή της, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατά την άποψή της τέθηκε από χθες σε αργία:

«Καταγγέλλω το ανεξέλεγκτο πλέον και επικίνδυνο μένος του ζεύγους Γεωργίου Μητρόπουλου - Ευθυμίας Συρέλλη (πρώην και τέως εργολάβοι ιδιωτικών έργων) εναντίον μου, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν την υπόθεση της αστικής διαφοράς που έχουμε στα δικαστήρια εδώ και τέσσερα χρόνια, 1) αρχικά με μήνυσαν (ψευδώς, όπως θα αποδειχθεί περίτρανα όταν θα εκδικασθεί η υπόθεση) ότι τους εξαπάτησα (!), στη συνέχεια 2) μου επιτέθηκαν-με εξύβρισαν-με απείλησαν σε δημόσιο χώρο παρουσία πλήθους μαρτύρων και καταδικάστηκαν για αυτό σε πέντε και δυόμισι μήνες φυλάκιση αντιστοίχως και ΣΗΜΕΡΑ 3) εκμεταλλευόμενοι τη γενικότητα και την κατάργηση του “τεκμηρίου της αθωότητας” του νέου νόμου περί επίορκων υπαλλήλων, με καταγγελίες και απειλές σε δημόσιες υπηρεσίες, ζήτησαν και πέτυχαν την “αυτοδίκαιη αργία” μου.

Είμαι νηπιαγωγός, εργάζομαι 25 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν ότι αγαπάω ιδιαίτερα τη δουλειά μου και ουδέποτε έχω προκαλέσει προβλήματα με στάσεις ή συμπεριφορές, σε όποιον εργασιακό χώρο κι αν εργάστηκα μέχρι και σήμερα, στο 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Τη Δευτέρα 8/4/2013 τέθηκα σε αργία.

Γιατί; Έκλεψα ή έβλαψα το Δημόσιο μέσω της εργασίας μου σε αυτό; Δεν έκανα καλά τη δουλειά μου στο Σχολείο ως νηπιαγωγός; Ή μήπως κακοποίησα με οποιονδήποτε τρόπο κάποιο από τα μικρά νήπια της τάξης μου; Όχι για τίποτα από αυτά που θα επέβαλλαν ίσως την απομάκρυνση ενός εκπαιδευτικού από το σχολείο του. Αλλά γιατί το ζεύγος Μητρόπουλου - Συρέλλη με κατηγόρησε και με μήνυσε ότι τους εξαπάτησα!!! Στη μικρή κοινωνία του νησιού μας όλοι λίγο - πολύ γνωριζόμαστε… και η εντιμότητα του καθενός ελέγχεται εύκολα. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες του διπλανού σπιτιού αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς κατασκευαστικά προβλήματα, αλλά και τις ίδιες συμπεριφορές από το Μητρόπουλο και τη Συρέλλη, με απειλές και ανυπόστατες αγωγές εναντίον τους. Θέλουν και αυτοί να τους εξαπατήσουν; Μήπως έχουμε μαζευτεί όλοι όσοι αγοράσαμε σπίτια από το Μητρόπουλο και προσπαθούμε όλοι να τον εξαπατήσουμε; Μήπως έχουμε τρελαθεί τελικά εντελώς και βαφτίζουμε το γάλα μαύρο;

Μετά και το τρίτο ύπουλο “χτύπημα” των αντιδίκων μου, ζητώ την προστασία της Πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας από την εκδικητική τους μανία. Έχω δεχθεί, άλλωστε, επανειλημμένα τις απειλές τους κατά της σωματικής μου ακεραιότητας.

Τέλος, επειδή οι “διώκτες” μου δεν παραλείπουν να διαλαλούν ότι αυτό που μου πούλησαν είναι ολοκληρωμένο και άριστο, κάνω ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να με επισκεφθεί στο σπίτι που αγόρασα από εκείνους και να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” το “άριστον” της κατασκευής τους.

Δέσποινα Κομνηνού, νηπιαγωγός»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey