Στη Γερμανία μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας

04/04/2013 - 14:25

Τη Λήμνο και τις ομορφιές της, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τα προϊόντα της, παρουσίασαν στη Γερμανία, σε συνομήλικους τους από επτά κράτη, οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας.

Τη Λήμνο και τις ομορφιές της, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τα προϊόντα της, παρουσίασαν στη Γερμανία, σε συνομήλικους τους από επτά κράτη, οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας. Στο Ilsenburg της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο σχολείο Goethe Sekundarschule Ilsenburg, οι μαθητές από τη Μύρινα μαζί με μαθητές από τη Γερμανία, τη Μαρτινίκα, τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Ισπανία, τις Αζόρες και την Τουρκία συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν για τρεις ημέρες.

Το ΕΠΑΛ Μύρινας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές Νίκο Κοντό, Παναγιώτη Ντάιμα και Χαρά Τσόπανου και από τους καθηγητές Χρυσάνθη Μιχλίζογλου και Μιχάλη Περιστεράκη.

Οι μαθητές παρουσίασαν με πρωτότυπο τρόπο και μέσα από τη δική τους ματιά τα θέματα που αφορούσαν τη Λήμνο, τη Μύρινα και το Σχολείο τους, αλλά και θέματα αειφόρου ανάπτυξης και θέματα παρμένα από την καθημερινή ζωή. Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν όλοι μαζί φτιάχνοντας το ημερολόγιο της συνάντησης, με εικόνες από τα οκτώ διαφορετικά κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στην Ημέρα Comenius, που ήταν αφιερωμένη στην προβολή των χωρών, στήθηκαν τραπέζια με τη σημαία, τα προϊόντα και τη μουσική κάθε χώρας και οι μαθητές παρουσίασαν τον τόπο τους σε όλους τους μαθητές τού εκεί Σχολείου, παρακολούθησαν μουσικοθεατρική εκδήλωση παρουσία του δημάρχου της πόλης και όλοι μαζί χόρεψαν στους ρυθμούς των οκτώ κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Σημαντικό πρόγραμμα»
Η υπεύθυνη του προγράμματος, Χρυσάνθη Μιχλίζογλου, σημείωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, καθώς δίνεται στους μαθητές μας η ευκαιρία να επισκεφτούν άλλες χώρες, να γνωρίσουν συνομηλίκους τους και να συνεργαστούν πάνω σ’ ενδιαφέροντα θέματα. Ο τρόπος που παρουσιάζεται το νησί μας αποτελεί μια πολύ καλή προβολή και εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε συναδέλφους μας από άλλα κράτη.» Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του Σχολείου της Γερμανίας και έτσι να έρθουν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των ντόπιων μαθητών και οικογενειών.

Τις εμπειρίες τους για το ταξίδι μετέφεραν και παρουσίασαν με ανάλογο φωτογραφικό υλικό στους συμμαθητές τους στο ΕΠΑΛ Μύρινας, αμέσως μόλις επέστρεψαν από τη Γερμανία. Πλέον άλλοι μαθητές προετοιμάζονται για το επόμενο ταξίδι, που θα διοργανωθεί σε μία από τις άλλες πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey