Επί οκτώ ώρες καθημερινά το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου μένει χωρίς ασθενοφόρο! Αδειούχος ο οδηγός και οι μεταφορές ασθενών γίνονται… με ό,τι να ‘ναι!

Περιπολικό σε ρόλο ασθενοφόρου…

12/02/2013 - 14:37

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά χθες στο Πλωμάρι, όπου όπως αποδείχθηκε, καθημερινά επί μια τουλάχιστον βάρδια, επί ένα δηλαδή οκτάωρο, δε διαθέτει ασθενοφόρο!

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά χθες στο Πλωμάρι, όπου όπως αποδείχθηκε, καθημερινά επί μια τουλάχιστον βάρδια, επί ένα δηλαδή οκτάωρο, δε διαθέτει ασθενοφόρο!

Χθες, ένας ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο Κέντρο Υγείας του Πλωμαρίου από το Μεγαλοχώρι με περιπολικό της Αστυνομίας. Κι αυτό γιατί για μια ακόμα μέρα, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας αδυνατούσε να κινηθεί ελλείψει οδηγού.

Ο ασθενής, πάσχων από χρόνιο σοβαρό νόσημα, μεταφέρθηκε με αρκετή καθυστέρηση χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας. Προς τιμήν των αστυνομικών του Πλωμαρίου, μετακινήθηκε αμέσως το περιπολικό της Αστυνομίας στο Μεγαλοχώρι, απ’ όπου και παρέλαβε τον ασθενή.

Αδειούχος!
Ευνόητο είναι το ερώτημα. Γιατί δεν κινήθηκε το ασθενοφόρο στο οποίο θα μπορούσαν φυσικά να προσφερθούν και πρώτες βοήθειες στον ασθενή. Γιατί απλούστατα ο ένας από τους οδηγούς βρίσκεται σε άδεια και θα βρίσκεται συνολικά επί εννεάμηνο! Σύμφωνα με το νόμο, πήρε την άδεια γονικής ανατροφής που δικαιούται επειδή γέννησε η γυναίκα του!

Δεδομένων των παραπάνω, το οκτάωρο που το Κέντρο Υγείας δε διαθέτει ασθενοφόρο, καλύπτει καθημερινά το ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη όπου και εδρεύει. Αυτό σημαίνει ότι σε περιπτώσεις περιστατικών, ο ασθενής φτάνει στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μετά από δύο περίπου ώρες, αφού τόσο χρειάζεται το ασθενοφόρο να κινηθεί από τη Μυτιλήνη στο Πλωμάρι και να επιστρέψει με τον ασθενή. Σε περιπτώσεις όπως η χθεσινή, η απαιτούμενη ώρα αυξάνει, αφού το ασθενοφόρο κινείται και προς τα δυσπρόσιτα χωριά της ορεινής επαρχίας Πλωμαρίου για να παραλάβει τον ασθενή.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ενεργοποιούνται η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, ενίοτε και πόρτες που φορτώνονται σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.
Καταστάσεις που παραπέμπουν σε παροχή υπηρεσιών υγείας πριν τουλάχιστον 30 χρόνια!

Τελικά ο άτυχος ασθενής μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας με το περιπολικό. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο τού ΕΚΑΒ να τον παραλάβει. Στην περιοχή Λαγκάδα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Πλωμάρι, εξέπνευσε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey