Ακόμα μένει νοικιασμένο το κτήριο του ΚΕΠ της Νομαρχίας, που συγχωνεύτηκε με αυτό του Δήμου

Πληρώνουμε μέχρι να καταργηθεί επισήμως

18/01/2013 - 16:28

Τυπικό ζήτημα, αυτό της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των αλλαγών (καταργήσεις, συγχωνεύσεις) στα ΚΕΠ της χώρας, διατηρεί νοικιασμένο απ’ το Δήμο Λέσβου το ακίνητο το οποίο είχε μισθώσει η πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου για τη στέγαση του Κέντρου της.

Τυπικό ζήτημα, αυτό της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των αλλαγών (καταργήσεις, συγχωνεύσεις) στα ΚΕΠ της χώρας, διατηρεί νοικιασμένο απ’ το Δήμο Λέσβου το ακίνητο το οποίο είχε μισθώσει η πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου για τη στέγαση του Κέντρου της. Μάλιστα, μέχρι να δημοσιευτεί η απόφαση της συγχώνευσης των δύο ΚΕΠ του Δήμου Λέσβου στη Μυτιλήνη, της πρώην Νομαρχίας και του πρώην Δήμου Μυτιλήνης, ο Δήμος θα πληρώνει κανονικά το ενοίκιο για το ακίνητο, που φτάνει μετά την τελευταία μείωσή του τα 2.455 ευρώ το μήνα.

Απ’ τον Αύγουστο του 2003 η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στέγαζε σε ακίνητο της οδού Αγίας Ειρήνης 10 το ΚΕΠ της Νομαρχίας στη Λέσβο. Με τον «Καλλικράτη» αποφασίστηκε όλα τα νομαρχιακά ΚΕΠ να περάσουν στους δήμους και μάλιστα, δεδομένης της ύπαρξης λίγα μέτρα πιο μακριά του δημοτικού ΚΕΠ, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου αποφάσισε, μαζί με άλλες αλλαγές για τα Κέντρα σε όλο το νησί (π.χ. της μεταφοράς τού ΚΕΠ Αγιάσου σε δημοτικό ακίνητο), να συγχωνεύσει τα δύο ΚΕΠ της πόλης, κλείνοντας αυτό της οδού Αγίας Ειρήνης και διατηρώντας μόνο το ΚΕΠ στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως.

Παρ’ όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες ο Δήμος ανανέωσε με παράταση το μισθωτήριο για το ακίνητο, προβαίνοντας μάλιστα και στην προβλεπόμενη λόγω μνημονιακών οδηγιών μείωση του ενοικίου, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

Στο ερώτημα προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών γιατί παραμένει ανοιχτό το ΚΕΠ και γιατί ανανεώθηκε το συμβόλαιο ενοικίασης παρά την απόφαση για κλείσιμό του, ο Νίκος Κατράνης διευκρίνισε: «Περιμένουμε την τελική διαταγή απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών που θα αφορά στην τυπική συγχώνευση των δύο Κέντρων. Μέχρι τότε, είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε το ΚΕΠ.»

Ο ίδιος προσέθεσε ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που προβλέπει την αυτόματη λύση του, δίχως καμμία επιβάρυνση για το Δήμο, μόλις υπάρξει η συγκεκριμένη τυπική εντολή του Υπουργείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey