Νέα δεδομένα δημιουργεί η παρέμβαση του Γιώργου Πάλλη

«Πρόεδρος από την παράταξη Βουνάτσου»

04/01/2013 - 13:43

Σε δραματικούς τόνους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης, χθες το απόγευμα έκανε λόγο για άμεσο κίνδυνο παράλυσης του Δήμου Λέσβου, μια εξέλιξη που θα την πληρώσουν βαρύτατα - όπως υποστηρίζει - οι κάτοικοι του νησιού, αν δεν επιτευχθεί στοιχειώδης λειτουργία του, προϋπόθεση για την οποία είναι η εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η ψήφιση του προϋπολογισμού τού 2013.

Σε δραματικούς τόνους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης, χθες το απόγευμα έκανε λόγο για άμεσο κίνδυνο παράλυσης του Δήμου Λέσβου, μια εξέλιξη που θα την πληρώσουν βαρύτατα - όπως υποστηρίζει - οι κάτοικοι του νησιού, αν δεν επιτευχθεί στοιχειώδης λειτουργία του, προϋπόθεση για την οποία είναι η εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η ψήφιση του προϋπολογισμού τού 2013.

«Σα να μην έφταναν η καταστροφική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η ανεργία, τα χαράτσια και η διάλυση που προκαλούν στην κοινωνία, οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων έρχονται να συμπληρώσουν τις αντισυνταγματικές περικοπές της χρηματοδότησης των δήμων, οδηγούν το Δήμο μας σε παραλυσία, με θύματα τους δημότες και τον τόπο μας», τονίζει ο κ. Πάλλης.

Αίσθηση έκανε η αναφορά του κ. Πάλλη πως θα πρέπει να ψηφιστεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη Βουνάτσου και ο προϋπολογισμός του Δήμου, αφού αναμορφωθεί με βάση τα νέα δεδομένα. Ο επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας» θεωρεί ότι η παράταξή του δικαιώνεται στις εκτιμήσεις που είχε κάνει από την αρχή για μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε τοπική διοίκηση από τις ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν με τον «Καλλικράτη».

Κριτική

Λίγες μέρες πριν τις δημαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και πριν την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων, ο κ. Πάλλης, αναφερόμενος στην παράταξη Βουνάτσου, κάνει λόγο για «ετερόκλητη παράταξη της δημοτικής αρχής», η οποία φυλλοροεί. Επίσης την κατηγορεί ότι μετά της αντιμνημονιακές διακηρύξεις της προεκλογικής περιόδου, ακολούθησε η πλήρης προσαρμογή στις επιταγές και απαιτήσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων, χωρίς καμμιά διάθεση διεκδίκησης και χωρίς την κινητοποίηση που απαιτείται σε ανάλογες καταστάσεις που οδηγούν στην κατάρρευση.

Επίσης προσέθεσε ότι η παράταξη του κ. Βουνάτσου πολύ πρόθυμα έσπευσε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, να κάνει διεθνή διαγωνισμό για την καθαριότητα, στήριξε λυσσαλέα την επένδυση Ρόκα, επέκτεινε τη ΔΕΥΑΜ σε όλο το νησί κ.ά..

Στο στόχαστρο της κριτικής του κ. Πάλλη μπήκαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα είπε: «Οι κατ’ εξοχήν μνημονιακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συγκροτήθηκαν με τα χρίσματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εκδικούνται τους δημότες για να αντιπολιτευτούν στείρα στη δημοτική αρχή, μια αντιπαράθεση βγαλμένη από το παρελθόν με τους εκπροσώπους του παρελθόντος, με τη σύμπλευση των ανεξάρτητων συμβούλων και δυστυχώς και της παράταξης του Κ.Κ.Ε., παρά τις μεγάλες διαφορές που έχει από τις άλλες παρατάξεις.»

Προκειμένου να τεκμηριώσει αυτήν τη θέση του, ο κ. Πάλλης χρησιμοποίησε το παράδειγμα της απόρριψης των άμεσων εργασιών αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πρόσφατη θεομηνία, ενώ δεν είχαν συντηρηθεί από τη δημοτική αρχή τους θερινούς μήνες, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της παράταξής του.

«Σε όποια κακή κατάσταση και αν βρίσκεται ο Δήμος Λέσβου λόγω της μνημονιακής πολιτικής και της κακής διοίκησης της δημοτικής αρχής, δεν πρέπει να παραλύσουν έστω και οι στοιχειώδεις δημοτικές υπηρεσίες, καθαριότητας και φωτισμού», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» κι επεσήμανε ότι θεωρεί υποχρέωση όλων των δημοτικών παρατάξεων να εκλέξουν στις 6 Ιανουαρίου προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόεδρο από την παράταξη Βουνάτσου, όπως επιβάλλει ο Νόμος, που να συγκεντρώνει τουλάχιστον την ανοχή των άλλων παρατάξεων, ώστε να μη χαθεί χρόνος για τα κατεπείγοντα προβλήματα του νησιού μας.

Ακόμα θεωρεί υποχρέωση όλων να ψηφίσουν άμεσα προϋπολογισμό για το 2013, αφού η μη ψήφισή του σημαίνει παραλυσία των δημοτικών υπηρεσιών. Βέβαια σημείωσε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού, μετά και την απόρριψη της αύξησης των δημοτικών τελών, πρέπει να συγκεντρώσει τη στοιχειώδη αποδοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, και για αυτό πρότεινε διαπαραταξιακή επιτροπή για τη μελέτη και σύνταξή του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey