Με 800 διαδηλωτές

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στη Μυτιλήνη

09/10/2012 - 15:37

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση, που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος περίπου 800 διαδηλωτές. Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου της Μυτιλήνης, που αποτελούσε σχεδόν τη μισή διαδήλωση.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση, που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος περίπου 800 διαδηλωτές. Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου της Μυτιλήνης, που αποτελούσε σχεδόν τη μισή διαδήλωση. Πολύ μεγάλο ήταν και το μπλοκ των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οργανωμένη ήταν η παρουσία τού ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΛΜΕ.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη της «Χρυσής Αυγής», των ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες και των φασιστικών τάσεων στην ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα στη Λέσβο το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά».

Η πορεία ξεκίνησε από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης και διέσχισε την αγορά της πόλης, την προκυμαία και την οδό Καβέτσου, έφθασε ως το ύψος του ζαχαροπλαστείου «Γαρδένια» στη Χρυσομαλλούσα και μέσω της οδού Παπαδιαμάντη βγήκε στο Μακρύ Γιαλό, επιστρέφοντας από κει στην αφετηρία της.

Αυτή ήταν η πρώτη αντιφασιστική κινητοποίηση και στόχος ήταν να δοθεί μια πολιτική απάντηση στις επιθέσεις σε μετανάστες και γενικότερα στη φασιστική απειλή που, όπως οι διαδηλωτές υποστήριξαν, κάνει αισθητή την παρουσία της και στη Λέσβο.

Λόγω της πολύ μεγάλης διαδρομής που διένυσαν οι διαδηλωτές, η διάρκεια της κινητοποίησης ήταν πάνω από δύο ώρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey