Αύξηση Τούρκων τουριστών κατά 87,25% στο πρώτο επτάμηνο του 2012

Νέο άλμα στις αφίξεις

02/08/2012 - 14:44

Παγιώνεται η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία στη Λέσβο. Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 6.112 αφίξεις Τούρκων τουριστών, όταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα καταγράφηκαν 2.899 αφίξεις, δηλαδή έχουμε υπερδιπλασιασμό των αφίξεων μέσα σε ένα χρόνο.

Παγιώνεται η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία στη Λέσβο. Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 6.112 αφίξεις Τούρκων τουριστών, όταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα καταγράφηκαν 2.899 αφίξεις, δηλαδή έχουμε υπερδιπλασιασμό των αφίξεων μέσα σε ένα χρόνο. Στο πρώτο επτάμηνο του 2012, οι αφίξεις Τούρκων τουριστών ανέρχονται σε 10.306, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011 ήταν μόλις 5.504, δηλαδή και στο επτάμηνο καταγράφονται σχεδόν διπλάσιες αφίξεις. Στους επόμενους δύο μήνες, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, θα κριθεί οριστικά η πορεία των αφίξεων από την Τουρκία τη φετινή χρονιά. Κι αυτό γιατί σε μέσα στο δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου τού 2011 συμπληρώθηκαν πάνω από τις μισές αφίξεις της χρονιάς.

Σε ποσοστά, τον Ιούλιο του 2012 καταγράφηκε αύξηση των αφίξεων κατά 110,83%. Στο επτάμηνο η αύξηση των αφίξεων ανήλθε στο 87,25%, το οποίο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό από το 61% των αφίξεων στο εξάμηνο ή το 10,7% στο πεντάμηνο.
Η αισιοδοξία που εκφράζαμε τους προηγούμενους μήνες, τώρα πια γίνεται βεβαιότητα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από μήνα σε μήνα η αυξητική τάση των αφίξεων ενισχύεται αντί να μειώνεται. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε πιο επίπεδο θα φθάσει η αύξηση, όμως μπορούμε πια με σχετική βεβαιότητα να πούμε ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τις 20.000 Τούρκων τουριστών στο σύνολο του έτους, όταν το 2011 είχαμε 15.146 αφίξεις.

Βασική πηγή...
Το μέγεθος της τουριστικής κίνησης από τα τουρκικά παράλια πλέον δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σα μια τονωτική ένεση για την οικονομία της Λέσβου, αλλά ως μία από τις βασικές πηγές τουριστών του νησιού, που μπορεί να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο στον αριθμό των αφίξεων, αλλά και στις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιούν. Η αύξηση των διανυκτερεύσεων των Τούρκων τουριστών είναι το μεγάλο στοίχημα, η πρόκληση στην οποία καλούνται να κερδίσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Λέσβου.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπει σε μια πορεία που διευρύνει συνεχώς τις δυνατότητες των πολιτών της Τουρκίας να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά. Οι Τούρκοι τουρίστες δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα νησιά μας, αν και - όπως είναι φυσικό - ακόμη ο μεγαλύτερος αριθμός των επισκεπτών έρχεται στο νησί για μία ημέρα.

Αυτές οι εκδρομές πολύ σύντομα μπορούν να μετατραπούν σε επισκέψεις τριών ημερών ή μιας εβδομάδας.
Έτσι, σε βάθος πενταετίας, αν γίνει συστηματική και οργανωμένη δουλειά, μπορούμε να έχουμε 40.000 με 50.000 Τούρκους τουρίστες κάθε χρόνο, που θα πραγματοποιούν 200.000 έως 250.000 διανυκτερεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Για να ανταποκριθεί η Λέσβος σε αυτό τον όγκο τουριστών, είναι άμεση η ανάγκη να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός και ο αναπροσανατολισμός των υποδομών και των τουριστικών επιχειρήσεων. Δηλαδή να υπάρχουν ξενοδοχεία που θα μπορούν να υποδεχτούν τους Τούρκους τουρίστες τους χειμερινούς μήνες. Προτάσεις για αναψυχή καλοκαίρι και χειμώνα. Τελωνείο που θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο όγκο κίνησης από το σημερινό. Ταβέρνες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και μουσεία που θα λειτουργούν όλο το χρόνο. Δραστηριότητες που θα αποτελούν δέλεαρ για τους Τούρκους επισκέπτες.
Όλα τα παραπάνω απαιτούν σχεδιασμό, οργάνωση και εφαρμογή, δεν μπορεί επί μακρόν να συνεχίζονται οι ατέρμονες διαβουλεύσεις μεταξύ των τοπικών φορέων, αλλά το τελικό αποτέλεσμα να είναι μηδενικό ή μηδαμινό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey