Το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα στείλει στο Βοστάνειο υγειονομικό υλικό

Υγεία με δανεικά…

24/05/2012 - 14:13

Προσπάθειες να μην αντιμετωπίζουν ελλείψεις οι αποθήκες του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης τόνισε ότι γίνονται ο διοικητής του, Δημήτρης Κατσιφαράκης. Σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης, έστω και προσωρινής, και μετά από επαφές που έκανε ο κ. Κατσιφαράκης, συμφωνήθηκε να βοηθήσει το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Προσπάθειες να μην αντιμετωπίζουν ελλείψεις οι αποθήκες του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης τόνισε ότι γίνονται ο διοικητής του, Δημήτρης Κατσιφαράκης. Όπως είχε κάνει γνωστό ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου πριν από μερικές μέρες, τα αποθέματα των υλικών είχαν αρχίσει να μειώνονται επικίνδυνα, χωρίς όμως να ανανεώνονται, καθώς οι προμηθευτές έμεναν απλήρωτοι. Σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης, έστω και προσωρινής, και μετά από επαφές που έκανε ο κ. Κατσιφαράκης, συμφωνήθηκε να βοηθήσει το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το ίδρυμα της Αθήνας θα στείλει δανεικές κάποιες ποσότητες υγειονομικού υλικού, με σκοπό να υπάρχει απόθεμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να μη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα ανάλογο με αυτό που αντιμετώπισαν άλλα νοσοκομεία της χώρας με τις ελλείψεις υλικών. «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μη “μείνουμε” από υγειονομικά υλικά», σημειώνει ο κ. Κατσιφαράκης και συνεχίζει: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία θα ευοδωθεί. Δεν είναι έντονο το πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, με την έννοια ότι υπάρχουν ακόμη υλικά, αλλά δε θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως. Οπότε, μέχρι να ορθοποδήσουμε, ο “Ευαγγελισμός” θα μας στηρίξει στέλνοντάς μας μια συγκεκριμένη ποσότητα, που χρειαζόμαστε για τη λειτουργία μας.»

Από τον «Ευαγγελισμό» πρόκειται να σταλούν τις επόμενες δυο με τρεις μέρες ημέρες διάφορα είδη εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού, όπως καθετήρες και ειδικές σύριγγες, που θα βοηθήσουν στο να μην υπάρξει για την ώρα έλλειψη υλικών απαραίτητων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος.

Από εκεί και πέρα…
Μπορεί η συμφωνία με το μεγάλο νοσοκομειακό ίδρυμα της Αθήνας να έγινε, όμως δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από προσωρινή, ενώ επείγει η ανεύρεση μιας οριστικής λύσης του ζητήματος.

Όπως ο κ. Κατσιφαράκης τόνισε στο «Ε», τα συγκεκριμένα ζητήματα δε λύνονται οριστικά, όμως στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθεί στο Νοσοκομείο ένα ποσό από το οποίο θα πληρωθούν οι προμηθευτές, ούτως ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία χωρίς τον κίνδυνο, για την ώρα, να ξεμείνει το Βοστάνειο από απαραίτητα υλικά. Ας σημειωθεί εδώ, πάντως, πως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είχαν τονίσει πως σε περίπτωση που κινδυνεύσει η λειτουργία του ιδρύματος και η παροχή υπηρεσιών, σκοπεύουν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey